MUDr. Martin Seifert

Vedoucí kabinetu praktického lékařství


MUDr. Martin SeifertMartin Seifert promoval v oboru všeobecné lékařství na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v roce 2009. Základní praxi získal především na III. interní klinice, na Klinice rehabilitace a dalších pracovištích VFN v Praze. Poté pracoval přes dva roky v německém Regensburgu na Klinice neurologické rehabilitace. Teprve tam se definitivně rozhodl věnovat svůj profesní život primární péči a vrátil se do rodné Prahy. Atestaci z Všeobecného praktického lékařství složil v roce 2015.

V rámci postgraduálního vzdělávání absolvoval mimo mnoha dalších odborných kurzů také kurz Myoskeletální medicína a kurz Základní psychosomatická péče. V září 2017 dokončil pětiletý psychoterapeutický psychodynamický výcvik se zaměřením na psychosomatiku a od té doby se věnuje psychosomatické a psychoterapeutické praxi. V roce 2019 získal odbornou způsobilost v oboru Psychosomatická medicína. Psychosomatické problematice se s chutí věnuje léta. Jako hlavní autor a koordinátor týmu se podílel na tvorbě Doporučeného postupu pro praktické lékaře Funkční a peristentní somatické symptomy: psychosomatický přístup. Napsal také kapitoly mj. o komunikaci, základních hodnotách praktického lékařství a o psychosomatice do knihy Všeobecné praktické lékařství (Galén, 2019) a její reedice v roce 2023. Jako jede z hlavních autorů a koordinátorů se podílel na vydání výukového textu Primární péče pro studenty medicíny (Karolinum, 2023). V rámci svého postgraduálního studia zkoumá vnímání lékařské péče u pacientů s funkčními a persistentními symptomy a u jejich praktiků a na toto téma také publikuje.


Od roku 2013 pracuje v pražském Karlíně jako praktický lékař ve své ordinaci. Kromě toho působí jako psychosomatický lékař. Od roku 2014 vyučuje praktické lékařství a psychosomatiku na 1. LF UK. Od února 2020 působí na 3. LF UK, od 1. června 2020 jako vedoucí Kabinetu praktického lékařství, který založil a jehož činnost dále s nadšením rozvíjí.


4 roky byl aktivním členem Rady Mladých praktiků z.s. Podílel se na reformě Psychiatrické péče. V současnosti je členem Akreditační komise pro všeobecné praktické lékařství Ministerstva zdravotnictví a národní zástupce v Radě EGPRN. Přednáší na českých i mezinárodních konferencích a velmi si cení osobních kontaktů po celém světě, zvláště mezi rodinnými a praktickými lékaři, jejichž praxe také v rámci stáží navštívil. Miluje svou rodinu, hudbu, hory, práci v ordinaci i na fakultě a yogu pod vedením PhDr. Jiřího Čumpelíka, Ph.D.








Poslední změna: 30. srpen 2023 09:05 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor