• Významné události fakulty

Významné události fakulty

8. prosince 2023

Stříbrnou medaili UK převzal prof. MUDr. Jan Bultas, CSc.

Emeritní přednosta Ústavu farmakologie 3. LF


prof. MUDr. Jan Bultas, CSc.Medaili obdržel za významné celoživotní dílo v oborech vnitřní nemoci a klinická farmakologie, dlouholetou vědeckou a pedagogickou činnost.


Profesor Bultas se zabývá především kardiovaskulární farmakoterapií, řeší experimentální výzkum endoteliální dysfunkce a mechanismu vzniku hypertrofie levé komory u metabolických onemocnění. Velkou část svého vědeckého bádání rovněž zasvětil možnostem léčby nemocných s Fabryho chorobou (porucha štěpení složitých tuků hluboko v buněčných strukturách).

Je autorem 103 časopiseckých publikací registrovaných v databázi Web of Science (WoS), publikoval více než 400 článků a je autorem či spoluautorem řadymonografií. Jeho publikační činnost dosáhla 4.433 citací a hodnotu h-indexu29. Je podepsán coby řešitel pod mnoha granty a výzkumnými projekty.


Jeho hlavní pedagogickou činností je výuka mediků 3. a 4. ročníku studia všeobecného lékařství. Byl garantem předmětu obecná farmakologie a garantem výuky farmakologie. Vysokou kvalitu jeho výuky opakovaně ocenili studenti 3. LF UK, a to udělením prestižní ceny Syllabova křída.


„Děkuju za ocenění a budu moc rád, pokud budu moci i nadále Univerzitě Karlově pomáhat,“ bezprostředně reagoval na stříbrnou pamětní medaili profesor Jan Bultas.


Více o udělování pamětních medailí UK zde





Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor