• Významné události fakulty

Významné události fakulty

30. července 2023

Kardiolog MUDr. Jan Mizner získal 1. místo v soutěži "Cena Alberta Schweitzera za medicínu"



Velvyslanectví Francouzské republiky v ČR ocenilo 22. června mladé české a slovenské vědce v různých oborech za jejich úspěchy. MUDr. Jan Mizner, kardiolog z Kardiocentra FNKV a postgraduální student naší fakulty, získal 1. místo v soutěži "Cena Alberta Schweitzera za medicínu" za výzkum v oblasti "Kardiomyopatie indukovaná kardiostimulačními přístroji".


Cílem této soutěže je ocenit nejlepší doktorskou vědeckou práci v oblasti klinického a lékařského výzkumu. Do soutěže přihlašují své kandidáty všechny výzkumné a vysokoškolské instituce (lékařské fakulty a ústavy Akademie věd ČR). Mezinárodní porota byla složena ze zástupců českých lékařských fakult, vědeckého atašé konzulárního oddělení francouzského velvyslanectví v Praze. Předsedou poroty byl prof. Arnold Münich z kliniky dětské genetiky Hopital D'Enfents Necker v Paříži.


Slavnostní předání cen proběhlo na Velvyslanectví Francouzské republiky za přítomnosti velvyslance Francie v ČR. Ceny kandidátům předal profesor Jean-Marie Lehn, nositel Nobelovy ceny za chemii. Součástí ceny byla finanční podpora a měsíční stáž ve francouzském výzkumném zařízení.



Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor