Archiv nabídek volných míst pro studenty doktorského studia

10. března 2023


Název tématu:

Adaptace doporučení advancedlife support u kardiopulmonární resuscitace pro dvoučlenné skupiny zachránců

Školitel:

MUDr. Roman Sýkora,Ph.D., MHA

Ústav/klinika:

Klinika anesteziologie aresuscitace FNKV a 3LF UK

Kontakty:

e-mail:

telefon: 602524203

Anotace:

Současnédoporučené postupy Advanced life support (ALS) pro kardiopulmonární resuscitaci(KPR) nejsou stanoveny pro dvojčlenné skupiny zachránců. Výjezdové skupiny zdravotnickýchzáchranných služeb v ČR však disponují nejčastěji dvoučlennou výjezdovouskupinou rychlé zdravotnické pomoci nebo rychlé lékařské pomoci v setkávacímsystému (rendez vous). Tyto výjezdové skupiny nevyjíždí často k náhlým zástavámoběhu současně. Příjezd první výjezdové skupiny na místo může předcházetdoplnění týmu do čtyř zachránců i o několik minut. Nicméně v této situaci jetřeba provést několik úkonů ALS a nikoliv jen provádět základní pomoc spočívajícív nepřerušovaných kompresích hrudníku, časné defibrilaci a prodechovánípacienta. Nicméně existuje jen minimum dat o adaptaci doporučení ALS pro KPRpro dvoučlennou výjezdovou skupinu. V současnosti každá záchranná službavolí svůj vlastní modifikovaný postup.


Cílem postrgraduálního studia by mělo být,že školenec zvládne provést zkoumání současného stavu problematiky (úrovněscoping review), následně po identifikaci knowledge gaps vytipuje oblasti a cílepro následující randomizované simulační studie, kterou budou hodnotit optimálnípostupy ALS pro dvoučlenné skupiny zachránců. Provedení randomizovanýchsimulačních studií bude předcházet národní survey mezi zdravotnickými záchrannýmislužbami, jak mají situaci ošetřenou a jaká zaujímají stanoviska či adapataceALS protokolu pro dvoučlennou výjezdovou skupinu. Randomizované simulované studiebudou rozděleny do několika větví dle typu náhlé zástavy oběhu.    Výstupemstudia a předmětem dizertační práce by kromě výše zmíněného mělo být i doporučenípro praxi, zejména pro přednemocniční neodkladnou péči a zdravotnické záchrannéslužby ale přeneseně i pro další zdravotnická zařízení s menším množstvímnebo v případě nedostupnosti personálu.

Požadavek na studenta:

Absolventlékařské fakulty s akademickým titulem MUDr.

Splněnýminimálně anesteziologický kmen

Zkušenostive výuce a hodnocení v simulační medicíně

Zkušenostis kurzy Advanced life support Evropské resuscitační rady minimálně v úrovni„Instructor Candidate“Anglický jazyk



Inzerát ke stažení




Sdílet na:  




Poslední změna: 3. únor 2022 11:05 
print
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor