Pro účastníky


Velmi nás těší Váš zájem být součástí nového výzkumného projektu KOMPAS: Kohortová studie rodin – nové nutriční faktory a svou účastí tak spolu s námi přispět k novému vědeckému poznání.

První návštěva

Vstupní návštěva probíhá na Oddělení klinického výzkumu Interní kliniky, v prvním patře pavilonu I Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Na první setkání si s sebou vezměte také kartičku pojištěnce každého člena rodiny a očkovací průkaz dětí. Vás jako rodiče žádáme, abyste dorazili nalačno, děti lačnit nemusí. Dbejte, prosím, před návštěvou na dostatečný přísun neslazených tekutin. Na prvním úvodním setkání Vás budeme podrobně informovat o přínosech a průběhu prospektivní studie, sepíšeme s Vámi informovaný souhlas a anamnestický dotazník. Detailněji nás budou zajímat zejména léky, suplementy či výživové doplňky, které každý jednotlivec užívá nebo jste užívala matka v době těhotenství. Pokud je to možné, připravte si, prosím, jejich seznam včetně celého názvu, výrobce, grammáže, velmi nám to celý proces urychlí. Následovat bude antropometrické měření výšky a váhy, u dospělých také svalové síly a bioimpedance a odběry biologických vzorků, naše nutriční terapeutka s Vámi dále podrobně probere, jak budete zapisovat své jídelníčky. Veškeré dotazy ohledně studie a dalšího průběhu Vám rádi osobně zodpovíme.


Pokud ještě nemáte termín vstupní návštěvy a rádi byste se studie zúčastnili, kontujte nás, prosím, emailem na kompas@lf3.cuni.cz.


Budeme se těšit na osobní setkání!

Výzkumný tým KOMPAS


Dokumenty ke stažení

Na první návštěvě Vám potřebné dokumenty předáme v tištěné podobě, k náhledu a ke stažení jsou všechny dostupné také zde:


Harmonogram

3denní jídelníček – návod

3denní jídelníček – zápisový arch

Atlas navážených pokrmů


Poslední změna: 11. listopad 2021 22:21 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor