• Významné události fakulty

Významné události fakulty

11. dubna 2023

Cena Miloslava Petruska za prezentaci a Cena Bedřicha Hrozného za tvůrčí počin míří na 3.LF



Ve středu 5. dubna proběhlo ve Velké aule historické budovy Karolina slavnostní shromáždění k 675. výročí založení Univerzity Karlovy. U této příležitosti byly uděleny Ceny Miloslava Petruska za prezentaci a Ceny Bedřicha Hrozného za tvůrčí počin. A 3. LF UK skvěle proměnila nominace na obě ceny.


Cenu Miloslava Petruska z rukou rektorky UK obdržel tvůrčí tým sestávajícího ze zástupců 3. lékařské fakulty UK, Filozofické fakulty UK a Nakladatelství Karolinum za vytvoření česko-ukrajinské učebnice Léčíme česky. Čeština pro sestry a jiné zdravotníky. Oceněnými jsou: Mgr. Iveta Čermáková, PhDr. Marie Zvoníčková, Mgr. Tereza Bakusová, Prof. PhDr. Petr Čermák, Ph.D., Bc. Daria Stytsenko, Bc. Roksolana Fedorenko, Mgr. Petr Valo a Mgr. Eva Flanderková, PhD.


Publikace je určena pro nelékařské zdravotnické pracovníky, především sestry, ošetřovatelky nebo sanitářky. Cílem autorů bylo, aby ukrajinské sestry mohly dostat šanci uplatnit se co nejrychleji v českých nemocnicích.


Univerzita Karlova navíc vyzdvihla morální kredit oceněného týmu, který se rozhodl věnovat finanční část ocenění organizaci Člověk v tísni, ta prostředky využije na podporu Ukrajiny. Za mimořádný vědecký počin, splňující nejvyšší mezinárodní nároky na původnost, kvalitu i závažnost dopadů na lékařskou praxi byl cenou Bedřicha Hrozného oceněn výzkum a patent Ultra-vysoko-frekvenčního EKG doc. MUDr. Ing. Karol Čurila, Ph.D. z Kardiologické kliniky 3. LF a FNKV.





Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor