• Významné události fakulty

Významné události fakulty

8. ledna 2024

Pochlubili jsme se špičkovou fakultou



V pátek 5.1. odpoledne se na fakultě otevřely dveře všem zájemcům o bakalářské a magisterské studium v českém i anglickém jazyce. A opět přišly stovky uchazečů, které zajímalo, jak vypadá studium na Trojce, co udělat pro úspěšné přijetí a co všechno najdou v areálu Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.


Všichni se těšili na úvodní slova děkana fakulty prof. Widimského, který zahájil Den otevřených dveří postupně ve všech posluchárnách. Připomněl skutečnosti, které kromě kvalitní výuky na 3. LF lákají, tedy že je moderní, otevřenou fakultou s dobrými vztahy mezi pedagogy a studenty a bohatou nabídkou mimoškolních aktivit. Prezentace proděkana pro studium MUDr. Marxe byla tradičně interaktivní i atraktivní, a nechyběla proto ani bohatá diskuse. Závěr v posluchárnách patřil studentským spolkům s vždy překvapivým „příjezdem“ hokejistů, představením florbalistů, fotbalistů a herců z divadelního spolku. Atmosféra se tím ještě více uvolnila a hodně jsme se i nasmáli.


Následovaly fakultativní aktivity jako je přednáška nanečisto MUDr. Fontany nebo doprovodný program ve vyšších patrech fakulty, kde si zájemci mohli na různých stanovištích vyzkoušet oblíbené hands-on zážitky jako je chirurgické šití, ultrazvuk, první pomoc, histologie, nutriční terapie, dentální hygiena a mnoho dalšího. Ani letos nechyběla klinická exkurze na výuková pracoviště v areálu FNKV a rozhovory s akademiky.


Velký dík patří všem studentům naší fakulty, kteří se zapojili do organizace Dne otevřených dveří, připravili zajímavý program a velmi profesionálně celou akci koordinovali. Totéž platí i pro učitele. Děkujeme také všem uchazečům, že si našli čas na návštěvu Trojky. Hodnotili ji jednoznačně jako motivující k podání přihlášky. Takže už zbývá jen štěstí u přijímaček a můžeme se těšit na viděnou v létě v Dobronicích.


Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor