• Významné události fakulty

Významné události fakulty

20. února 2023

Prezentace architektonické soutěže na novou budovu B


Syllabova posluchárna se ve čtvrtek 16.2. v 11 hod. rychle zaplnila. Prezentace architektonické soutěže na novou budovu B naší fakulty sem přilákala řadu studentů i akademických pracovníků. Pan děkan Prof. Widimský na úvod zmínil, proč nové výukové centrum potřebujeme, proděkan pro rozvoj fakulty doc. Trnka a architekt Vodák popsali průběh architektonické soutěže.


Hlavní část programu byla věnována vítěznému soutěžnímu návrhu soutěže v pojetí architektů z Ateliéru Ehl a Koumar. Ti na úvod podotkli, že mají radost z vítězství, protože jsou vlastně sousedi fakulty (sídlí na Šafránce 20 min pěšky) a těší se na další těsnou spolupráci. Díky prezentaci jsme mohli nahlédnout do budovy i jejího okolí, projít si výukové místnosti, posluchárny, simulační centrum 3. tisíciletí, prostory pro setkávání studentů, ale i atypickou vzdušnou střechu s fotovoltaickými panely. Moderní využití zeleně nabízí m.j. přirozené stínění. Budova A bude s budovou B propojena, takže i v dešti lze přejít z laboratoří na studijní oddělení suchou nohou.


Diskuse byla bohatá. A jak je typické pro naši fakultu, většina dotazů směřovala na to, jak bude nová budova řešena z pohledu ekologických a úsporných opatření, využití dešťové vody, zeleně v okolí, parkování a nabíjení elektroaut. apod. Je hezké vidět, že budoucnost naší fakulty většině z nás není lhostejná a proaktivně se zapojujeme do jejího rozvoje.


Závěr setkání proběhl v „Kapce“, kde si bylo možné prohlédnout všechny tři vítězné projekty, a věřte, že bylo co obdivovat. Škoda, že se nedá postavit i budova C a D.







Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor