ZOOM

O Zoom

ZOOM je videokonferenční nástroj vhodný pro realizaci online výuky. Je vhodný pro video konference nebo webináře. Zoom umožňuje, jak běžné funkce ztišení mikrofonů účastníků, sdílení plochy, chatování mezi účastníky nebo zaznamenávání konference ve formě videa, tak funkce pokročilé jako možnost sdílení prezentace, přepínání na whiteboard nebo zadávání předem připravených anket.

Více https://dl.cuni.cz/zoom/.

Jak získat "univerzitní" EDU licenci pro Zoom

Aktuální informace o dostupnosti a postupu získání "univerzitivní" licence pro ZOOM najdete zde.

Jako emailovou adresu zadejte výhradně "fakultní" emailovou adresu ve formátu "jméno.příjmeni"@lf3.cuni.cz.

Přihlášení do Zoom

https://cuni-cz.zoom.us/. Pro přihlášení je nutný CAS.

Jak ověřit, že používám licencovaný (EDU) přístup

Po přihlášení do https://cuni-cz.zoom.us/ v sekci Profile musí být v položce User type uvedeno "Licensed" (po rozkliknutí nápovědy po danou položku je uvedeno "Licensed user can host meetings with unlimited minutes for up to 300 participants.")

Přidání aplikace ZOOM do MS Teams

Službu ZOOM je možné přidat jako "aplikaci" do MS Teams v rámci univerzitní instance Office 365.


Přidání aplikace ZOOM do MS Teams se provádí kliknutím na ikonu Více (tři tečky ve sloupci s odkazy na levé straně okna MS Teams) a dále kliknutím na "Další aplikace". V nabídce všech aplikací pak lze vyhledat aplikaci ZOOM a kliknutím na talčítko "Přidat" přejít na přihlášení do ZOOMu a udělelní souhlasu pro propojení mezi MS Teams a ZOOM.


Po úspěšném přidání aplikace ZOOM do MS Teams je možné používat ZOOM "v rámci" MS Teams obdobně jako při samostatném použití ZOOMu. Pro jednotlivé teamy a kanály v MS Teams lze spouštět místnosti (schůzky) v ZOOMu a studenti se na ně mohou připojovat již s využitím samostatné aplikace ZOOM bez nutnosti přihlášení do MS Teams.


Tuto cestu lze využít tam, kde je přímý přístup do služby ZOOM blokován v počítačové síti organizace/nemocnice (např. FNKV).



Poslední změna: 30. září 2020 12:00 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor