MUDr. Vladimír Vinduška


MUDr. Vladimír Vinduška



V letech 1976-1982 studoval na druhé lékařské fakultě v Praze. Do první chirurgické atestace pracoval v nemocnici v Liberci. Mladí lékaři byli příležitostně posíláni na zástupy do terénu, a tak měl možnost poznat také problematiku práce tehdejšího obvodního lékaře. Většinu svého profesního života pak působil na klinice kardiovaskulární chirurgie IKEM. Od roku 2015 pracuje jako praktický lékař – jeden rok na velkém obvodě v Jílovém u Prahy, poslední roky v Praze.


Výuková činnost: Během studia vyučoval 3 roky na Anatomickém ústavu (0,25 asistentského úvazku), poté působil jeden rok na Patologicko-anatomickém ústavu. Během působení na Chirurgické klinice FNKV vyučoval na zdravotní škole. Vyučoval mediky stážující v IKEM.


Zahraniční zkušenosti: Klinické i vědecké stáže na pracovištích v Německu, Rusku, Litvě a USA. V letech 1995-1998 pracoval jako kardiochirurgický rezident v USA – nejprve dva roky na věhlasné Cleveland Clinic Foundation v Ohiu a pak jeden rok na univerzitní nemocnici v Albany ve státě New York.


Vědecká práce: Kandidátská práce na téma působení laseru na cévy. Odborné články v domácích i zahraničních časopisech.


Atestace: Všeobecná chirurgie, cévní chirurgie, kardiochirurgie, praktické lékařství.


Jazyky: Anglicky a rusky (státní zkoušky). Odborný poradce dabingu seriálů s lékařskou tématikou (Grey's Anatomy/Chirurgové, Night Shift/Noční směna,..).


Z dob vysokohorských výstupů (Mt. Blanc, Matterhorn, Elbus, Kilimanjaro, Aconcaqua,..) mu zůstal zájem o horskou a sportovní medicínu. Byl lékařem české expedice na osmitisícovky Gašerbrum I a II v roce 2007. Přednáší jako člen Společnosti horské medicíny ČR. Poskytuje sportovní poradenství v Kardiocentru na Smíchově.



Poslední změna: 11. červen 2020 10:56 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor