• Významné události fakulty

Významné události fakulty

26. února 2024

Student Václav Karel na své předstátnicové stáži v Londýně



Student Václav Karel nám píše: „Část ze své předstátnicové stáže z interních oborů v rámci 6. ročníku jsem se rozhodl strávit v zahraničí, konkrétně ve Velké Británii, pod záštitou King´s College London. Pobyt byl podpořen Fondem mobility.


Čtyři týdny koncem loňského roku jsem strávil na jednotkách intenzivní péče, plicním a kardiologickém lůžkovém oddělení v King´s College London Hospital, jedné z největších nemocnic jižního Londýna. Na kolik byl přijímací proces administrativně náročný a zdlouhavý (i kvůli nepříslušnosti Velké Británie v EU), na místě jsem byl srdečně přivítán a všichni mi ochotně poskytovali veškerou podporu a péči. Na každém oddělení mi pak byl vždy přidělen "konzultant", (lékař s několika letou praxí), který se mnou pracoval a věnoval mi všechen svůj čas. Co mě nejvíce pozitivně překvapilo, byla neexistence papírové dokumentace – NHS masivně investovala do digitalizace, a tak žádný z lékařů či sester nemá tužku, ale svůj vlastní osobní pojízdný počítač.


Po odpoledních a o víkendech bylo dost volného času na poznávání krás Londýna. Vrcholem volnočasových aktivit byl pro mě jednoznačně fotbalový zápas Premier League, kde jsem shodou náhod shlédl zápas West Hamu, týmu s českou stopou. Určitě každému doporučuji jakoukoliv formu zahraničního výjezdu. Jedná se o skvělou zkušenost, na kterou nikdy nezapomenete a umožní vám nahlédnout i do jiných systémů poskytování péče, než je ten náš. Navíc můžete získat zajímavé kontakty a nabít nová, mezinárodní přátelství.“



Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor