Informace pro školitele




Student je veden školitelem, kterého jmenuje děkan fakulty z řad předních odborníků daného oboru na návrh oborové rady. Jmenování je podmíněno písemným souhlasem školitele tuto funkci vykonávat a souhlasem vedoucího školícího pracoviště, kde je školitel zařazen. Školitel nese stěžejní odpovědnost za vědeckou výchovu studenta.


POVINNOSTI ŠKOLITELE:


  • společně se studentem sestavuje návrh individuálního studijního plánu a do dvou měsíců ode dne začátku akademického roku od zápisu jej předloží oborové radě ke schválení prostřednictvím SIS; 

  • stanovuje téma disertační práce; 

  • průběžně sleduje plnění studijních povinností studenta a pravidelně s ním konzultuje výsledky jeho studia; 

  • zabezpečuje základní provozní podmínky ke studiu doktoranda; 

  • pravidelně (nejméně však jednou ročně) hodnotí práci studenta, písemně (prostřednictvím SIS) o svém hodnocení informuje oborovou radu a v případě neplnění požadovaných úkolů navrhuje oborové radě ukončení studia nebo jiné opatření (čl. 12 Studijního a zkušebního řádu UK). 


Školitel může navrhnout ustanovení konzultanta z řad odborníků daného oboru, který je díky svým speciálním odborným znalostem nebo metodickým a technickým možnostem schopen vést studenta v rámci určitého věcného nebo časového úseku doktorského studia. Konzultanta jmenuje děkan fakulty na návrh oborové rady.



JAK SE STÁT ŠKOLITELEM


Uchazeči o školitelství dokládají tyto náležitosti:


1) žádost o jmenování školitelem pro konkrétní oborovou radu adresovaná děkanovi fakulty, včetně souhlasu svého nadřízeného – přednosty, vedoucího ústavu (formulář žádosti není předepsán)

2) Formulář C

3) Fakultní formulář

4) odborný životopis

5) 1–3 témata dizertačních prací, které chce uchazeč školit.


Celou žádost o školitelství doručte na Oddělení pro administrativu vědy a výzkumu 3. LF UK k rukám paní Vlčkové nebo paní Jizbové.


Jednotlivé oborové rady studijních programů v Biomedicíně mohou mít na své budoucí školitele specifické požadavky. Více informací naleznete u jednotlivých OR na webu Doktorských studijních programů v Biomedicíně (v sekci Popis).





Poslední změna: 7. březen 2024 11:43 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor