• Významné události fakulty

Významné události fakulty

Pochlubili jsme se špičkovou fakultou

V pátek 5.1. odpoledne se na fakultě otevřely dveře všem zájemcům o bakalářské a magisterské studium v českém i anglickém jazyce. A opět přišly stovky uchazečů, které zajímalo, jak vypadá studium na Trojce, co udělat pro úspěšné přijetí a co všechno najdou v areálu Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

8. ledna 2024


Snídaně s děkanem 3. LF UK

V pátek 15.12. měli studenti možnost posnídat s děkanem 3LF prof. P. Widimským. Ptali se ho na otázky týkající se vědy, skloubení práce s rodinným životem, nahlédli do plánování přestavby budovy B a také se dozvěděli, jakým zaujatým kardiologem pan profesor je.

22. prosince 2023


Pamětní medaile pro MUDr. K. Bernáškovou a představení knihy Hledání a nalézání: Rozhovor s Michalem Andělem

Zasedání Vědecké rady 3. LF 7.12. mělo slavnostní start. Nejprve si MUDr. K. Bernášková z Ústavu fyziologie převzala pamětní medaili za zásluhy při pedagogické a vědecké činnosti pro 3. LF UK v oblasti patofyziologie. Poté proběhlo představení knihy „Hledání a nalézání: Rozhovor s Michalem Andělem“.

22. prosince 2023


Čtyři nové profesorské tituly pro osobnosti 3. lékařské fakulty

Prezident republiky Petr Pavel na návrh vědeckých a uměleckých rad vysokých škol podepsal dne 27. listopadu 2023 jmenovací dekrety nových profesorek a profesorů vysokých škol. A o patnáct dnů později, 12. prosince 2023 jim je spolu s ministrem Mikulášem Bekem ve Velké aule Karolina osobně předal. Ze 72 jmenovaných profesorek a profesorů si profesorský dekret převzaly 4 osobnosti z 3. lékařské fakulty UK

15. prosince 2023


Vědecká rada UK udělila stříbrnou medaili prof. Janu Bultasovi

Medaili obdržel za významné celoživotní dílo v oborech vnitřní nemoci a klinická farmakologie, dlouholetou vědeckou a pedagogickou činnost. Profesor Bultas se zabývá především kardiovaskulární farmakoterapií, řeší experimentální výzkum endoteliální dysfunkce a mechanismu vzniku hypertrofie levé komory u metabolických onemocnění. Velkou část svého vědeckého bádání rovněž zasvětil možnostem léčby nemocných s Fabryho chorobou (porucha štěpení složitých tuků hluboko v buněčných strukturách).

8. prosince 2023


Významné ocenění kardiologického základního výzkumu

Čerstvá absolventka doktorského studia Mgr. Ivana Fišerová, Ph.D. z Ústavu biochemie, buněčné a molekulární biologie 3. LF získala 1. místo v soutěži Young Investigator Award, která se konala v rámci vědecké konference Czech Cardiovascular Research and Innovation days v Praze (20.-21.11.2023).

5. prosince 2023


MUDr. P. Tichá získává Cenu ministra školství, mládeže a tělovýchovy pro vynikající absolventku doktorského studijního programu

V pondělí 20.11. byla v budově Lichtenštejnského paláce MUDr. MgA. Pavle Tiché, Ph.D. udělena Cena ministra školství, mládeže a tělovýchovy pro vynikající absolventku doktorského studijního programu. Cenu převzala z rukou pana ministra Mikuláše Beka.

1. prosince 2023


Slavnostní shromáždění k 70. výročí vzniku 3. LF UK spojené se Zlatou promocí absolventů z roku 1973

Ve čtvrtek 23.11. se nás v Karolinu sešlo přes 300, studentů, akademiků, zlatých promujících, absolventů a přátel naší fakulty. Probíhalo zde slavnostní shromáždění k 70. výročí vzniku 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy spojené se Zlatou promocí absolventů z roku 1973.

29. listopadu 2023


Česká hlava patří poprvé ženě, kardioložce prof. Zuzaně Moťovské

Národní cenu vlády ČR – Českou hlava 2023 za celoživotní výjimečný přínos v oblasti kardiologie získala prof. MUDr. Zuzana Moťovská, Ph. D., FESC, mezinárodně uznávaná lékařka, odbornice na kardiovaskulární onemocnění, ischemickou chorobu srdeční, aterotrombózu a aterotrombotickou terapii. O laureátce rozhodla vláda na návrh Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace ČR.

24. listopadu 2023


První studentky magisterského studijního programu Intenzivní péče na Erasmu na 3.LF!

Maria Haakonsen and Anne-Karin Wegner Lønning jsou studentky 2. ročníku magisterského studijního program Intenzivní péče na Western Norway University of Applied Sciences v Bergenu. Studentky absolvují klinické stáže od 8.10. do 8.12. 2023 na Klinice anesteziologie a resuscitace FNKV, krátce zavítaly i na Kliniku popáleninové medicíny FNKV a také měly možnost stínovat práci sestry participující na klinickém výzkumu

20. listopadu 2023




Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor