• Významné události fakulty

Významné události fakulty

Ocenění pamětní medailí 3.LF UK

Ve čtvrtek 7. 3. 2024 byly na zasedání Vědecké rady 3. LF uděleny dvě pamětní medaile. První obdržela vedoucí studijního oddělení - Daniela Lvová za mimořádný přínos k rozvoji 3. LF UK. Druhou medaili převzal z rukou děkana Prof. Widimského a proděkana Prof. Džupy - Prof. Andrej Sukop za zásluhy při pedagogické a vědecké činnosti pro 3. LF UK v oblasti plastické chirurgie. Oběma oceněným gratulujeme!

14. března 2024


Student Václav Karel na své předstátnicové stáži v Londýně

Student Václav Karel nám píše: „Část ze své předstátnicové stáže z interních oborů v rámci 6. ročníku jsem se rozhodl strávit v zahraničí, konkrétně ve Velké Británii, pod záštitou King´s College London. Pobyt byl podpořen Fondem mobility.

26. února 2024


Studentka Natálie Olivová vyhrála halové mistrovství republiky v pětiboji

Natálie Olivová, studentka 2. ročníku Všeobecného lékařství 3. LF a jedna ze špičkových sportovkyň vyhrála 10.2.2024 halové mistrovství republiky v pětiboji v kategorii žen. V mladších kategoriích má už vítězství více, ale letos poprvé vyhrála i v dospělých.

21. února 2024


Šumavský doktor

Devět studentů 5. ročníku se zúčastnilo výběrové dvoutýdenní stáže Šumavský doktor pořádanou MUDr. Rudolfem Balounem pod záštitou KPL. Cílem tohoto jedinečného projektu je seznámit studenty s prací praktického lékaře v oblasti šumavského česko-německého pohraničí, naučit je praktickým dovednostem a navázat bližší vztahy k regionu.

19. února 2024


Absolventka 3.LF UK Barbora Měchurová ve 30 pod 30 časopisu Forbes

V minulém roce byl ve Forbesu Vasil Kostin, letos další absolventka 3. LF MUDr. Barbora Mechúrová. Umístila se v prestižním žebříčku časopisu Forbes 30 pod 30. Kromě toho, že na Klinice psychiatrie a lékařské psychologie 3. LF UK a NÚDZ vyučuje budoucí lékaře, založila neziskovku MedicRise. jejímž prostřednictvím se zasazuje o nejlepší možný přístup k pacientům, který je významnou součástí lékařské profese.

15. února 2024


Mezinárodní konference „Vzdělávání v medicíně“

Mezinárodní konference „Vzdělávání v medicíně“, která se uskutečnila 23.1.2024 v Syllabově posluchárně 3. LF UK, si vzala za cíl vytvořit platformu pro setkávání a vzájemnou výměnu zkušeností v oblasti zdravotnického vzdělávání. Konferenci svým vystoupením o reformě curricula zahájil prof. Harm Peters z berlínské Charité, člen Německé asociace pro lékařské vzdělávání, prezident Asociace evropských lékařských fakult a ředitel Centra Dietera Scheffnera pro lékařské vzdělávání.

7. února 2024


Pochlubili jsme se špičkovou fakultou

V pátek 5.1. odpoledne se na fakultě otevřely dveře všem zájemcům o bakalářské a magisterské studium v českém i anglickém jazyce. A opět přišly stovky uchazečů, které zajímalo, jak vypadá studium na Trojce, co udělat pro úspěšné přijetí a co všechno najdou v areálu Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

8. ledna 2024


3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy: 70-letá dáma plná mladistvé energie

Trojice lékařských fakult v hlavním městě, jak je známe dnes, vznikla rozdělením tehdejší lékařské fakulty Univerzity Karlovy vládním nařízením v roce 1953 v souvislosti s narůstající potřebou výchovy nových lékařů. Nová fakulta umístěná ve Vinohradském zdravotnickém areálu se jmenovala Lékařská fakulta hygienická. V roce 1990 na návrh studentů a s plnou podporou pedagogů si fakulta změnila jméno na 3. lékařská fakulta a zároveň začala nabízet všeobecné medicínské vzdělání bez speciálního zaměření na hygienu. Tento týden tedy fakulta slaví 70. výročí svého vzniku.

20. listopadu 2023


70 let výuky medicíny ve vinohradském zdravotnickém areálu

Naše fakulta patří k Univerzitě Karlově od jejího založení v roce 1348. Trojice pražských lékařských fakult, jak je známe dnes, vznikla rozdělením tehdejší lékařské fakulty vládním nařízením v roce 1953. V devadesátých letech pak změnily jména a zároveň všechny tři začaly nabízet všeobecné medicínské vzdělání bez původních zaměření na pediatrii nebo hygienu. Letos tedy slavíme 70. výročí od rozdělení lékařské fakulty. Společná kniha mnoha autorů vycházející k této příležitosti připomíná nejdůležitější okamžiky Lékařské fakulty hygienické, respektive 3. lékařské fakulty, především však vykresluje současnost a nezapomíná ani na pohled do budoucnosti.

14. listopadu 2023




Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor