• Významné události fakulty

Významné události fakulty

Student Štěpán Dominik vydává svoji druhou sbírku básní "Třiadvacet"

Už asi 5 let se poezii aktivně věnuji. Budu naprosto upřímný ohledně vzniku mého zájmu o svět básní - na konci studia na gymnáziu jsem se krátkými zápisky v podobě deníku vyrovnával se ztrátou blízké osoby, potom po přechodu na 3. LF UK a změně bydliště zafungovala opět stejná metoda jako tzv. “coping mechanismus”. Změna bydliště, nový kolektiv a relativně vysoké nároky na přípravu vyloženě vyžadují nějaký způsob relaxace a pro mě to kromě jiných byla právě poezie. Vlastně jsem původně ani netušil, že píši básně a už vůbec by mě tehdy nenapadlo, že je bude někdo číst.

10. července 2024


Nový informační web chce varovat před nebezpečím poranění elektrickým obloukem

Jedním z nejzávažnějších úrazů, který má často fatální následky, je úraz elektrickým proudem. Snížit počet takových úrazů a zvýšit povědomí žáků a studentů o rizicích, která představuje elektrický oblouk – to jsou cíle preventivního projektu pro školy, jehož hlavním heslem je: Nemusíš se dotknout, stačí se jen přiblížit. V rámci projektu jsou od letošního roku k dispozici nové webové stránky www.elektrickyoblouk.cz, na kterých je srozumitelnou formou vysvětlen ničivý účinek elektrického oblouku na lidský organismus a nabízí výukové materiály pedagogům.

9. července 2024


Slavnostní předávání pamětních medailí 3. LF UK za zásluhy

Na posledním zasedání Vědecké rady 3. LF UK v akademickém roce 2023/24, které proběhlo 6.6. v Syllabově posluchárně, byly předány medaile 3. LF. Oceněnými byli prof. Zbyněk Straňák, doc. Jolana Rambousková, prof. Ladislav Machala, MUDr. Eva Vaníčková, Marta Zezuláková

8. července 2024


Založena nezisková organizace Amygdala

Ve středu 12.6. byla na děkanátu 3. LF UK založena nezisková organizace Amygdala. Jejím posláním je kompletní pomoc především ohroženým dětem, snaží se každému umožnit prožít lidsky plnohodnotný život, seberealizovat se a integrovat se úspěšně do společnosti. Správní rada propojuje akademický, klinický a neziskový sektor.

25. června 2024


MUDr. Martin Krbec reprezentoval univerzitní Alianci 4EU+ na Erasmus+ BIP

MUDr. Martin Krbec, Ph.D., z Kliniky anesteziologie a resuscitace 3. LF UK a FNKV reprezentoval ve dnech 7. 5. a 20. – 25. 5. 2024 univerzitní Alianci 4EU+ na Erasmus+ BIP Sparking International Collaboration – Sharing Best Practises from the European Universities Alliances. Tato akce byla organizována Talinskou technickou univerzitou (TalTech) ve spolupráci s ČVUT a Technickou univerzitou Mnichov, členy univerzitní aliance EuroTeQ.

17. června 2024


Přednosta Oftalmologické kliniky Pavel Studený jmenován profesorem

Přednosta Oftalmologické kliniky 3. LF UK a FNKV Pavel Studený ve čtvrtek 13.6. v Karolinu převzal z rukou prezidenta ČR Petra Pavla a ministra školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláše Beka jmenovací dekret profesora. Ten mu byl udělen na návrh Vědecké rady Univerzity Karlovy. Titul Prof. MUDr. Pavlu Studenému, PhD. byl udělen pro chirurgické obory.

16. června 2024


Snídaně s rektorkou UK

V pondělí 3.6.2024 proběhla na naší fakultě snídaně s rektorkou UK Prof. M. Králíčkovou. Stejně jako v minulém roce posnídala s 10 studenty. A jaká témata se probírala?

10. června 2024


Fotbalový tým 3. LF se stal vítězem letošní fotbalové ligy univerzit v Praze

Ligy se zúčastnilo 6 univerzit a naši hráči odehráli 10 zápasů. Hráčům poblahopřál osobně děkan fakulty a pochválil získaný pohár.

30. května 2024


3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy: 70-letá dáma plná mladistvé energie

Trojice lékařských fakult v hlavním městě, jak je známe dnes, vznikla rozdělením tehdejší lékařské fakulty Univerzity Karlovy vládním nařízením v roce 1953 v souvislosti s narůstající potřebou výchovy nových lékařů. Nová fakulta umístěná ve Vinohradském zdravotnickém areálu se jmenovala Lékařská fakulta hygienická. V roce 1990 na návrh studentů a s plnou podporou pedagogů si fakulta změnila jméno na 3. lékařská fakulta a zároveň začala nabízet všeobecné medicínské vzdělání bez speciálního zaměření na hygienu. Tento týden tedy fakulta slaví 70. výročí svého vzniku.

20. listopadu 2023




Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor