• Ples a paparazzi

Ples a paparazzi


V pátek 8.3. jsem stihla projet New York, Paříž, Buenos Aires, Moskvu i Londýn. Kdepak. Nebylo to prstem na mapě, ale přesto stejně rychle. Zvládli to se mnou proběhnout studenti 3. LF UK při svém předtančení na reprezentačním plese v Národním domě na Vinohradech. Všichni vědí, že naše fakulta má v přepočtu na počet studujících nejvíc kolegů v zahraničí na Erasmu a tak se facilitace cestování prakticky každému hodí. Hlavní hrdina na to šel tak, že nejprve „balil“ letušku. Nebylo divu. Měla takovou mini, že jsem si z pohledu od pódia nebyla jista, jestli to není jen trochu širší pásek. V každém případě jsme pak díky ní měli možnost prověřit taneční umění v New Yorku na hudbu Ice Ice Baby, setkali jsme se v Paříži s Edit Piaf a jejím Ne Me Quitte Pas remakeované od Céline Dion, El Tango de Roxanne nás přeneslo do Buenos Aires, v Moskvě na nás nečekala Lomonosova univerzita, ale Labutí jezero. Vše vygradovalo v Londýně největším šoumenem, tedy This is Me z filmu The Greatest Showman. Je vidět, že tanec mezi pacientskými postelemi a nočními stolky je úžasným tréninkem nejen pro budoucí lékaře, ale i nadějné tanečníky.


Ples začal a paparazzi začali mít žně. Čekali hodně, ale tohle předčilo i jejich nejbláznivější sny. Hodně megabytů na paměťových kartách fotoaparátů jim samozřejmě začaly plnit fakultní osobnosti v čele s děkanem, bývalým děkanem a ještě více bývalým děkanem - nynějším poslancem, proděkany, přednosty klinik a ústavů. Netrvalo dlouho, snad několik minut po začátku, a na sociálních sítích jsem našla svoje růžové krajkové šaty, na kterých se klouzalo několik celkem sympatických GIFů. To nejdůležitější ale mělo přijít.


S bývalým primátorem naše plesy už dlouholetou zkušenost mají, takže překvapeni byli jen ti, kteří byli na plesu poprvé. Současný primátor byl ale na plese ve své funkci poprvé, i když k fakultě ho pojí pupeční šňůra šestiletého studia, takže blesky fotoaparátů jemu i jeho manželce pěkně potrápily tyčinky a čípky na sítnici.


Paparazzi se vyřádili i při předávání ceny nejlepším učitelům. Syllabovu křídu za celoživotní přínos výuce lékařství na 3. LF UK dostal v loňském roce profesor Anděl. Letos snížil věkový průměr tohoto ocenění, udělovaného na sklonku pracovní kariéry, na téměř polovinu profesor Kachlík. A to pomiňme, že svým zachovalým vzhledem připomíná spíše studenta než velebného kmeta, pod kterým si veřejnost představuje profesora Karlovy univerzity. Doufejme, že se nestane to, o čem se po udělení spekulovalo, tedy že chce po aktuálním uznání celoživotních zásluh skončit s anatomií a jít budovat kariéru do Národního jako úspěšný principál divadelní společnosti Klobása.


Jako jedna z posledních celebrit (last but not least) dorazil ministr zdravotnictví se svou přítelkyní. V kulturním světě se pohybuje s přehledem a ani tento plesový pátek nebyl výjimkou.


Schody hrály prim už v historickém filmu Křižník Potěmkin a ani na Vinohradech nepřišly zkrátka. Kdo na nich neměl fotku, jako by nebyl. Instagram nejprve zaplavily schody se studenty z anglického curricula a ostatní se začali hned přidávat. A lajků přibývalo…


Kdo ještě nezapomněl ve twitterové éře sestavit delší věty, chválil košatými souvěími perfektní organizaci Trimedu, jehož členové událost uspořádali, i atmosféru v Národním domě na Vinohradech. „Je to tu živé a bezprostřední,“ podělil se se svými postřehy jeden ze tweetů. Kdo byl zmožen nadbytkem pohybu ve spojení s konzumací nápojů, spokojil se aspoň s palcem nahoru. Jiné prsty, hlavně třetí, jsme nahoře nezaznamenali.



Doc. MUDr. Monika Arenbergerová, Ph.D.



Poslední změna: 13. březen 2019 12:13 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor