• Studenti 3. LF UK jdou opět příkladem

Studenti 3. LF UK jdou opět příkladem


Epidemie novým koronavirem zvyšuje nároky na zdravotnický personál ve všech kategoriích. To si plně uvědomují medici 3. LF UK a již včera vytvořili facebookovou skupinu Dobrovolníci z řad studentů LF. Hned první den se do jejich výzvy přihlásilo několik stovek studentů medicíny a zdravotních sester ve vysokoškolském studiu. Skupina vznikla pro případ nepříznivého vývoje pandemie, který by vedl k přetížení nemocnic. První 90členná skupina absolvuje základní školení pro zdravotnické pracovníky ve FNKV v pondělí a 25 z nich již tento den nastupuje do pracovně-právního vztahu v této nemocnici. Jednání byla také zahájena s Thomayerovou nemocnicí a Nemocnicí Na Bulovce.


Medici se uplatní nejen ve zdravotnických provozech, ale pomohou nemocnici i tím, že se v rámci „Dětského tábora FNKV“ postarají v prostorách 3. LF o děti zaměstnanců nemocnice, které nemohou být ve škole nebo předškolních zařízeních, takže tito rodiče mohou poskytovat kvalifikovanou péči o pacienty.


Infolinky k novém typu koronaviru na hygienických stanicích a ve Státním zdravotním ústavu jsou trvale přetížené. Dvě skupiny proškolených mediků se vypraví na Hygienickou stanici Hl. města Prahy,  Středočeského kraje a SZÚ budou odpovídat na dotazy a radit volajícím, jak zvládat protiepidemickou problematiku.



Poslední změna: 13. březen 2020 08:01 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor