• Den otevřených dveří na 3. LF 10.1.2020

Den otevřených dveří na 3. LF 10.1.2020

Na každé fakultě je někdy průvan. My jsme ho měli včera. Den otevřených dveří se na 3. lékařské konal 101 202 0, tedy správně 10. 1. 2020. TROJKA musela být zase standardně nejlepší. Má všechny předpoklady pro to, aby se na ní příjemně studovalo. Samozřejmě, že znalosti jsou základem. Na záludnou otázku proděkana Marxe, co je to glukóza, odpověděla bravurně Magdalena z Kralup, že cukr. Stejně správnou reakci slyšel i od dalšího návštěvníka na dotaz, co je cukrovka – cukrová řepa, i když taková odpověď by spíš rozjasnila tvář proděkana zemědělské než lékařské fakulty. Ale pojďme pěkně popořadě.


Hned na začátku vstal v zadní řadě Syllabovy posluchárny náš „saxofrancis“ František Šalanda a vystřihl bravurní improvizaci na saxofon. Po závěrečném máchnutí nástrojem předal slovo děkanovi fakulty profesorovi Widimskému, mimochodem nejcitovanějšímu kardiologovi v České republice a jednomu z nejcitovanějších na světě. Ten stejně jako další aktéři všechny přivítal a připomněl, že 3. lékařská fakulta dostala v letošním roce medaili Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy za dlouhodobou aktivitu v oblasti charitativní, dobrovolnické a osvětové činnosti vykonané v rámci studentských spolků. Tím navodil tu správnou notu na téma, proč se u nás tak příjemně studuje. Zástupci studentských spolků Trimed a IFMSA hovořili o mimoškolních aktivitách. Kdo rád zpívá, zapojí se do hudebních uskupení A Patella a Clavicula, kdo rád píše, připojí se k redaktorům studijního časopisu Triedr, kdo hraje hokej, bruslí s HC Trimed Praha⛸ a basketbal si můžete vylepšit s basketbalovým družstvem Trimed Vipers. Nabízí se i zapojení do řady charitativních aktivit pod hlavičkou 3. LF.


Páteční odpoledne se opět vydařilo. Není jednoduché připravit program pro více než tisíc účastníků. Je to práce srovnatelná s organizací vědeckého kongresu. Děkujeme všem, kteří ho připravili, ať už to byli stánkaři s fakultními upomínkovými předměty, studijní oddělení, studentské spolky a všichni ostatní.



Poslední změna: 15. leden 2020 14:38 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor