• Fakulta má i budovu B

Fakulta má i budovu B

Dne 4.9.2019 bylo zapsáním do katastru nemovitostí završeno patnáctiměsíční úsilí vedení fakulty o získání vedlejší budovy na pozemku na západ od ní. Od letošního září tedy fakulta vlastní dvě sousedící nemovitosti. Původní se bude od nynějška označovat jako „budova A“ a nová, kterou dříve obhospodařoval Státní zdravotní ústav pod názvem devatenáctka, jako „budova B“.


Poděkování patří všem, kdo svým porozuměním potřebám fakulty a jejích studentů a svou vstřícností ve složitých jednáních přispěli k tomuto zásadnímu kroku v rozvoji fakulty. Na prvním místě to je vedení Státního zdravotního ústavu a jmenovitě jeho ředitel MUDr. Pavel Březovský. Věříme, že prohlubování spolupráce 3. LF UK a SZÚ i v budoucnosti bude ku prospěchu obou institucí. Velmi silnou podporu naší snaze o získání těchto nemovitostí jsme po celou dobu měli od J. M. rektora prof. MUDr. Tomáše Zimy i od dalších členů vedení Univerzity Karlovy včetně členů Správní rady UK, právníka UK JUDr. Jana Wagnera a paní kvestorky ing. M. Oliveriusové. Desítky hodin trpělivé administrativní práce do těchto složitých jednání vložila tajemnice fakulty JUDr. Zdeňka Mužíková a fakultní právník JUDr. Otto Ryneš.


Samozřejmě poté, co došlo k dohodě o možném převodu budovy s pozemkem mezi fakultou/univerzitou a Státním zdravotním ústavem, návrh prošel mnoha administrativními kroky a kontrolami na všech úrovních. Příprava převodu měla od počátku silnou podporu členky naší Vědecké rady prof. MUDr. Věry Adámkové, ministra zdravotnictví Mgr. et Mgr. Adama Vojtěcha a dalších členů vlády ČR včetně pana premiéra. Rozhodujícím datem pak bylo jednání vlády ČR dne 1.7.2019, kdy byl schválen bezúplatný převod budovy z majetku státu do majetku Univerzity Karlovy. Nesmíme zapomenout, že autorem myšlenky a iniciátorem celého projektu byl spectabilis děkan 3. LF UK prof. MUDr. Petr. Widimský. Všem jmenovaným tedy patří poděkování.


Získání nových prostor umožní v nadcházejících letech rozvoj fakulty v souladu s národním plánem na zvýšení počtu studentů medicíny. V souladu se smlouvou o převodu budovy budou nově získané prostory po nezbytné rekonstrukci využívány výhradně pro výuku a související administrativu. Plán na detailní využití nyní vedení fakulty připravuje. Předpokládáme rychlou a jednoduchou kultivaci okolí budovy v následujících týdnech a vnitřní úpravy (se vznikem nejméně dvou učeben s posuvnými stěnami a proměnlivou kapacitou 25-75 posluchačů) v roce 2020. O dalších krocích budeme průběžně informovat.


Poslední změna: 10. září 2019 11:02 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor