• Komplexní cerebrovaskulární centrum FNKV a 3. LFUK získalo nejvyšší mezinárodní ocenění kvality péče o nemocné s cévní mozkovou příhodou

Komplexní cerebrovaskulární centrum FNKV a 3. LFUK získalo nejvyšší mezinárodní ocenění kvality péče o nemocné s cévní mozkovou příhodou


Nejvyšší ocenění „Diamond Status“ v rámci Angels initiative a European stroke organisation (ESO) dostalo letos komplexní cerebrovaskulární centrum FNKV. Za naše iktové centrum ocenění z rukou prezidenta ESO převzal vedoucí lékař neurologické JIP a cerebrovaskulární péče MUDr. P. Vaško na 5. kongresu ESO v Miláně.


Získáním této ceny se toto pracoviště zařadilo mezi 24 nejlepších nemocnic v péči o nemocné s akutní cévní mozkovou příhodou z celého světa.


„Toto ocenění jsme obdrželi zejména díky velkému pracovnímu nasazení multioborového týmu ve FNKV, který se podílí na diagnostice a léčbě akutních cévních mozkových příhod, a je složen z neurologů, radiologů, (neuro)intervenčních lékařů v pohotovosti 24/7, kardiologů, neurochirurgů, zdravotních sester, fyzioterapeutů, logopedů a v neposlední řadě i obětavých řidičů a personálu dispečinku převozových sanitek, bez jejichž rychlosti by nemocní s akutní mrtvicí měli jen malou šanci na úzdravu,“ říká prof. Štětkářová.




Poslední změna: 13. červen 2019 15:21 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor