• Naši úspěšně reprezentovali v Leidenu

Naši úspěšně reprezentovali v Leidenu

Ve dnech 13. až 17. března se v nizozemském Leidenu konal již 11. ročník mezinárodní (bio)medicínské studentské vědecké konference LIMSC (Leiden International (Bio)Medical Student Conference). Konference, kterou pořádají studenti z místní univerzity, se koná každé 2 roky a patří mezi největší mezinárodní studentské konference na světě. Letošního ročníku se zúčastnilo 800 studentů z více než 46 zemí.


Kromě odborných příspěvků studentů byl součástí konference bohatý vědecký a společenský program. Zúčastnili jsme se zvaných přednášek, workshopů, ale i prohlídky vědeckého parku (Leiden Bio Science Park) a večerního programu v archeologickém muzeu, které zůstalo otevřené jen pro účastníky konference. Díky společenským aktivitám, hrám a soutěžím, jsme měly možnost se lépe seznámit s ostatními účastníky konference z různých koutů světa, od Súdánu a Nigérie přes Srbsko, Spojené království, a Írán po Pákistán a Indii. Díky tomu jsme měli možnost poznat problémy a aktuální témata ve zdravotnictví v těchto zemích, které jsou naprosto odlišné od vědeckých témat v České republice.


Závěrem konference byly vybrány 3 nejlepší ústní prezentace a 3 nejlepší vědecké postery. Náš student 3. LF UK Karl Axel Royr González Gallardo prezentoval poster Prevence zhoubných nádorů varlat u chlapců vybraných středních škol (sekce preventivní medicína, školitel doc. Čelko).


Barbora Birčák Kuchtová studentka 6.ročníku s příspěvkem “Tractography of the basal ganglia in patients with Alzheimer’s disease” (školitel MUDr.Mrzílková) obsadila 1. místo v nelehké konkurenci 170 účastníků ústních prezentací všech odborných sekci celé konference.


Mezinárodní studentská konference v Leidenu je skvělou příležitostí pro mladé vědce v získávání mezinárodních kontaktů a navazování spolupráce na opravdu celosvětové úrovni.


Děkujeme naší fakultě a zejména prof. Šlamberové a doc.Čelkovi za podporu a možnosti zúčastnit se.



Jana Mrzílková, Barbora Birčák Kuchtová, Axel Gallardo













Poslední změna: 25. březen 2019 13:43 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor