• Univerzita ve Valdštejnské

Univerzita ve Valdštejnské


V podvečer ve středu 27. června se ve Valdštejnské zahradě v Praze na Malé Straně konala Zahradní slavnost Klubu Alumni Univerzity Karlovy. Patronát nad touto slavnostní akcí převzal senátor prof. Václav Hampl, emeritní rektor Univerzity Karlovy.


V úvodu účastníky akce přivítala 1. místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR, paní Miluše Horská. S projevy poté vystoupili prof. Václav Hampl, prof. Tomáš Zima, rektor UK, a emeritní rektor UK prof. Ivan Wilhelm. Společným tématem těchto vystoupení bylo poděkování všem členům akademické obce za každodenní práci a aktivity spojené s jejich studijní, pedagogickou a vědeckou činností, hájením akademických práv a svobod a posouváním univerzity směrem vpřed.


Profesor Josef Opatrný zaujal auditorium nevšedně pojatou přednáškou na téma 100. výročí založení Československa. Zdůraznil, že na založení republiky měly zásadní podíl významné osobnosti české historie a absolventi Univerzity Karlovy jako byl Alois Rašín, první československý ministr financí, nebo Karel Kramář, ministerský předseda ČSR.


Zahradní slavnost již tradičně navštívila řada studentů a pedagogů 3. LF UK a společně jsme si přiťukli na zakončení úspěšného akademického roku.


Večer zpříjemnila moderováním prorektorka Prof. L. Rovná. Přátelskou atmosféru spoluvytvářela jazzová hudba Dixielandu přátel 1. lékařské fakulty UK.


Podle www.cuni.cz zpracovala Doc. MUDr. M. Arenbergerová, PhD.





Poslední změna: 3. červenec 2018 15:33 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor