• Vítězné tažení plavců

Vítězné tažení plavců

O úspěchu fakultních týmů ve Vysokoškolské plavecké lize referuje PaedDr. Květa Skálová z Ústavu tělesné výchovy 2. LF UK.


Ať chceme nebo nechceme, přehoupl se nám letní semestr do druhé poloviny a v tomto čase proběhla druhá kola Vysokoškolské plavecké ligy „A“ i „B“.


První kolo ligy „B“ v prosinci 2017 pořádal Ústav TV MFF a druhé kolo ligy „B“ bylo uspořádáno Pedagogickou fakultou dne 9. 4. 2018. V obou kolech za naše fakulty (2. a 3. LF) závodilo družstvo mužů, které obsadilo, po součtu výsledků z obou kol, 2. místo.

Liga B

Závodů ligy „B“ se zúčastnili:


  • 2. LF UK - 1. r. Bush Aaron , Fila Martin, Lorencovič Róbert, Naka Tonio,

    Bačuvčík Josef, Šimáček Jan a 4. r. Berounský Aleš.

  • 3. LF UK - 2. r. Hanuščin Daniel, Hudák Samuel, Peleška Miroslav, Růžička Josef

    a 5. r. Obšívač Matěj.


První kolo náročnější skupiny „A“ pořádal v prosinci Ústav TV 2. LF a druhé kolo 18. 4. KTV ČVUT. V této skupině již po několik let dosahují naši studenti vynikajících výsledků. V letošním akademickém roce dosáhli maxima, kdy vyhráli obě kola, a tudíž celkově obsadili 1. místo. Ve druhém kole deklasovali konkurenci z ostatních fakult této skupiny, neboť vyhráli všech 5 individuálních disciplín i všechny 3 štafety a nechali za sebou studenty fakult FEL, FSv, VŠE, 1. LF a FTVS.


Nesmím samozřejmě opomenout také účast družstva žen, jejichž výkon je nutné také vyzdvihnout, zejména ve druhém kole, kde účast poznamenala nemoc jedné plavkyně a v sestavách štafet jsem musela trochu improvizovat. Nicméně děvčata zaplavala také dobře, neb v prvním kole obsadila 3. místo a ve druhém kole 2. místo. V systému součtu umístění z obou kol na tom byla stejně jako VŠE, ale z podzimního kola měla VŠE vyšší bodový zisk a tak naše děvčata obsadila celkově 3. místo za studentkami z FTVS a VŠE.

Liga A

Závodů ligy „A“ se zúčastnili:


Muži

  • 2. LF - 1. r. FT Jirásek Martin, 2. r.Valášek Peter, 4. r. Berounský Aleš,

    Tomáš Jakub, Teplan Marian,

  • 3. LF - 6. r. Zumer Tomáš, 5. r. Obšívač Matěj, 2. Hanuščin Daniel


Ženy

  • 2. LF - 2. r. Lenčéšová Eliška, Malimánková Tereza a 5. r. Dubská Jana

  • 3. LF - 2. r. Štěrbová Lenka , Rochovanská Diana, Šrámková Jitka,

    1. r. VS Pučanová Aneta, Klímová Rebecca


Myslím, že mohu s čistým svědomím poděkovat všem za výbornou reprezentaci fakult a jenom v skrytu duše doufat, že jim chuť zúčastňovat se nadále tréninků a závodů vydrží a budou nadále dokazovat, že ač studují velmi náročnou školu, dokážou vše skloubit tak, že zvládnou výborně reprezentovat fakulty i na sportovním poli.


Zároveň bych na tomto místě moc ráda poděkovala studentovi Tomáši Zumerovi, který patří během 6letého studia k těm nejlepším a nejsvědomitějším, které jsem kdy v plaveckém oddíle měla. Jak jsem měla možnost ho za 6 let poznat, mohu o něm prohlásit, že je to vynikající student, výborný sportovec a férový a kvalitní člověk.


Přeji ti Tomáši, aby vstup do další životní etapy byl co nejlepší, aby se ti dařilo vše tak, jak si přeješ a hlavně, abys zůstal stále takový, jakého jsem tě poznala. DÍKY.


PaedDr. Květa Skálová





Poslední změna: 5. červen 2018 09:34 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor