• Unie pacientů ocenila profesora Arenbergera za celoživotní přínos

Unie pacientů ocenila profesora Arenbergera za celoživotní přínos


Prof. MUDr. Petr Arenberger, DrSc.,MBA, přednosta Dermatovenerologické kliniky 3. LF UK a FNKV, místopředseda ČLS JEP a předseda její České dermatovenerologické společnosti.
Prof. MUDr. Petr Arenberger, DrSc.,MBA, přednosta Dermatovenerologické kliniky 3. LF UK a FNKV, místopředseda ČLS JEP a předseda její České dermatovenerologické společnosti.
Unie pacientů ocenila za celoživotní přínos dermatovenerologa Petra Arenbergera, přednostu Dermatovenerologické kliniky 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. V odborné části 10. ročníku ankety Lékař roku získali ocenění také onkolog Ondřej Sláma a ředitelka Polikliniky Opatovská Jitka Vydrová. ČTK o tom informovali zástupci unie. Ceny byly předány 19. 4. 2018 na slavnostním večeru v Praze.


Arenberger je jeden z nejuznávanějších českých i evropských dermatovenerologů. Vedle českých klinik pracoval několik let na mnichovské dermatologické klinice a na Stanfordské univerzitě v Kalifornii. Jeho klinické práci dominuje psoriáza a kožní nádory, je duchovním otcem preventivní akce Stan proti melanomu.


Sláma získal Hippokratovu cenu určenou pro lékaře, který vykonal čin lidskosti. Je vedoucím lékařem ambulance podpůrné a paliativní onkologie Masarykova onkologického ústavu v Brně. Cíleně pomáhá v oblastech léčby nádorové bolesti, napsal mnoho odborných publikací.


Vydrová obdržela Jeseniovu cenu za přínos pro pokrok v medicíně. Oceněna byla za novou zobrazovací metodu pro včasné odhalení rakoviny hlasivek. Řadu let se věnuje diagnostice a terapii poruch profesionálního a uměleckého hlasu a léčbě onemocnění souvisejících s hlasem. Je zakladatelkou a vedoucí lékařkou Hlasového a sluchového centra Praha, které provádí i experimentální a výzkumnou práci v oblasti patofyziologie lidského hlasu.


Ve veřejném hlasování pak mezi praktickými lékaři uspěla Jana Pilařová z Litomyšle, která provozuje ordinaci pro děti a dorost. V kategorii nemocničních lékařů zvítězil přednosta Kliniky spondylochirurgie Fakultní nemocnice Motol Jan Štulík. Mezi ambulantními specialisty uspěla Marie Frydrychová z ortopedického oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.




Poslední změna: 23. duben 2018 14:43 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor