• Ples na Královských Vinohradech

Ples na Královských Vinohradech


Radost z ocenění. MUDr. David Marx, prof. Michal Anděl, doc. Jan Trnka
Radost z ocenění. MUDr. David Marx, prof. Michal Anděl, doc. Jan Trnka
Dnes je 16. března 2018. Téměř jarní termín plesu 3. LF UK je k dámské večerní toaletě velmi přátelský. Dlouhé šaty si neumažete od bláta a posypové soli, od auta můžete přejít do Národního domu na Vinohradech přímo v lodičkách. Odpoledne se ale trochu zatáhlo a ochladilo tak, že bychom se nezlobili, kdyby tak bylo i na vrcholu letošní teplé zimy, a když jsme vyrazili z domu, začalo hustě sněžit. V kabelce jsem měla fotoaparát a poznámkový blok, abych nezapomněla na něco důležitého při reportáži z plesu. Tak jsem si říkala, že jsem měla poslechnout pana proděkana Marxe, který když mne uviděl v plesových šatech, poznamenal, že jsem „overdressed“, protože bych jako „novinářka“ a fotografka měla mít na sobě khaki bundu s nápisem PRESS s velkými kapsami na objektivy a náhradní fotoaparáty. V tom oblečení by se nějaký ten cákanec od posypové soli ztratil.


Přesto jsme to s plesově oblečenými kolegyněmi bez větší újmy zvládly. Ani na červených šatech doprovodu výše zmíněného pana proděkana nezanechala sůl stopy a ještě krásně ladily v „partner looku“ s jeho červeným motýlkem. Nádherné šaty manželky nového pana děkana také zimním počasím nijak neutrpěly. I pánové donesli své módní poklady bez známek předchozího kontaktu s nepříznivým počasím. Za zmínku módní policie tu stojí sněhobílá košile s jemným fidží, kterou na plese provětral emeritní spectabilis.


Syllabova křída za celoživotní přínos Prof. MUDr. Michalovi Andělovi, CSc.
Syllabova křída za celoživotní přínos Prof. MUDr. Michalovi Andělovi, CSc.
Syllabovy křídy byly bezpečně uzavřeny v zasklených pouzdrech, takže také nezanechaly stopy na slavnostních oblecích ani šatech svých laureátů, kterými se letos stali v abecedním pořadí proděkan prof. Anděl, as. Bernášková, as. Doubková, doc. Džupová, kolega Klus, as. Loučka, as. Nováková, as. Pavlíček a doc. Trnka.


Nechci popisovat celou tu sváteční a zároveň přátelskou atmosféru, která na plesu naší fakulty panuje každoročně. Sluší se připomenout, že hlavní pořadatel Trimed i pracovníci zvukotechniky myslí i na naše postižené kolegy s částečnou nebo téměř úplnou ztrátou sluchu a poskytují dostatečné množství decibelů, aby ani jim žádný tón neunikl. Nevadilo by ale, kdyby se pro příště dala pořídit do Majakovského sálu nějaká prosklená středně velká hovorna se zvukovou izolací, kterou by využili ti, kteří si chtějí souvisle říct několik vět i mimo hudební přestávky a neriskovat přitom hematomy na hlasivkách.


Labutě v Majakovského sále
Labutě v Majakovského sále
Další velkou pochvalu zaslouží připravená taneční vystoupení kolegů, která měla nejen excelentní choreografii, ale i špičkové provedení. Za choreografii bych chtěla poděkovat Gabriele Krawczynské, Magdaleně Krzyzankové a Petře Vostarkové. Studentské předtančení bylo naprostým uměleckým vrcholem plesu. Již nápad s propojením medicíny a hudby. Kortizol se Stand by me, estrogen s Power, testosteron samozřejmě s mužskými tanečníky a Party up a ještě s vtipným zakončením s bicyklem, gradující estrogen se Show me how you burlesque od Christiny Aguillery a závěr s endorfiny a Another day of sun z muzikálu La La Land nenechal nikoho na pochybách, že i na medicíně studují opravdoví umělci. Víte že na začátku se přihlásilo přes 40 studentů, kteří měli zájem se předtančení zúčastnit? Z kapacitních důvodů nebylo možné, aby se zúčastnili všichni, proto se vybralo 18 nejlepších, 4 kolegové a 14 kolegyň. Z každého ročníku bylo zastoupeno několik studentů. Začali trénovat už na konci listopadu. Již brzy bude k dispozici oficiální video, na které se už moc těšíme, zatím jsou jen amatérské ukázky. Podívejte se na ně.



A dobrá zpráva nakonec – po skončení plesu už nesněžilo, takže šaty vydržely až domů. Už se těšíme na 21. ples 3. LF UK v roce 2019. Přijďte zase všichni.


Doc. MUDr. Monika Arenbergerová, PhD.




Poslední změna: 9. duben 2018 12:26 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor