• Pamětní medaile UK pro prof. MUDr. Michala Anděla při inauguraci rektora UK prof. MUDr. Tomáše Zimy

Pamětní medaile UK pro prof. MUDr. Michala Anděla při inauguraci rektora UK prof. MUDr. Tomáše Zimy


Ve středu 7.3. 2018 byl do svého druhého funkčního období rektora Univerzity Karlovy jmenován prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc. Slavnostní akt ve Velké aule Karolina sledovali od 14. hod významní představitelé českého politického i společenského života, vrcholní představitelé Univerzity Karlovy, včetně nově jmenovaných prorektorů a děkanů a členové diplomatického sboru v ČR.


Toto slavnostní shromáždění provázel slovem prorektor prof. Jan Royt a projevů se ujali Robert Plaga, ministr školství, mládeže a tělovýchovy ČR a předseda Akademického senátu UK doc. Tomáš Nigrin. Je nám velkým potěšením, že mezi 5 oceněnými pamětní medailí UK byl prof. MUDr. Michal Anděl, CSc., kterou dostal za zásluhy o rozvoj 3. lékařské fakulty UK a rozsáhlou pedagogickou a vědeckou činnost.


Před patnáctou hodinou složil prof. Tomáš Zima inaugurační slib na rektorské žezlo. V počáteční části svého následného projevu bilancoval nad svým prvním funkčním obdobím. Vyzdvihl zahraniční spolupráci s více než dvěma sty partnery ze všech kontinentů a zmínil, že Univerzita Karlova je v rámci programu Erasmus pátou nejžádanější institucí podle počtu přijíždějících zahraničních studentů v Evropě. UK se snaží být moderní univerzitou 21. století, a proto využívá nová média, vydává svůj oceňovaný univerzitní časopis Forum a internetové iForum.


Ve druhé části zmínil, že již za tři dny bude v Paříži podepsána dohoda o vytvoření pilotního projektu společně s pařížskou Sorbonnou a univerzitami v Heidelbergu a ve Varšavě ke sdílení studijních programů, výzkumu, vědeckých databází v rámci tzv. univerzitních aliancí.


Quod bonum, felix, faustum, fortunatumque eveniat.









Poslední změna: 25. duben 2018 13:32 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor