• Aktuality

Aktuality

Kurzy cizích jazyků na 3. LF UK v zimním semestru 2024/2025

Pro zimní semestr akademického roku 2024/2025 Ústav jazyků a lékařské terminologie organizačně zajišťuje jazykové kurzy pro studenty fakulty a další zájemce, a to Francouzština pro lékaře, Akademická angličtina a komunikace s pacientem, Italština pro začátečníky/mírně pokročilé, Španělština pro lékaře. Termíny informačních schůzek, na kterých se domluví čas výuky, naleznete v detailu aktuality. Zápis do kurzů bude ukončen 7.10.2024. Při dostatečném počtu zájemců o daný kurz Vám budou zaslány platební údaje pro úhradu kurzovného. Počet studentů ve skupině: min. 5, max. 12. Výuka: 2 hod./týden,

17. září 2024


Šumavský doktor v Medical Tribune

Koncem září se budou moci studenti 3. LF již počtvrté hlásit do projektu Šumavský doktor. „Tento program je zaměřen na studenty vyšších ročníků Všeobecného lékařství na 3. LF UK, kteří chtějí pracovat pro své pacienty mimo centra velkých měst, a přesto dělat kvalitní medicínu,“ říká v rozhovoru pro Medical Tribune jeden z jeho zakladatelů MUDr. Martin Seifert.

16. září 2024


Oddělení lékařské psychologie zve do online výzkumné studie 26.9. od 16h

Trpí Váš blízký demencí a žije v domově pro seniory nebo v domově se zvláštním režimem? Chcete se zapojit do vývoje nové invervence určené pro osoby s demencí a pro zlepšení jejich kvality života? Zúčastněte se online skupinové diskuze 26.9.2024 v 16 hodin.

10. září 2024


Výjezdní setkání vyučujících programu Intenzívní péče

Ve dnech 3.-5. září se na Patejdlově boudě v Krkonoších uskutečnilo výjezdní zasedální vyučujících, mentorů a mentorek navazujícího magisterského programu Intenzívní péče 3. LF UK ze všech těchto pracovišť. Vyměnili jsme si zkušenosti s výukou, získali cennou zpětnou vazbu od učitelů, studentů i absolventů a řekli si, kam program posunout dál.

10. září 2024


Vědecká skupina z Itálie na Ústavu anatomie

Na přelomu srpna a září k nám na fakultu zavítala vědecká skupina z Univerzity ve Florencii, ústavů Anatomie a Experimentální chirurgie a tkáňové biologie. Skupinu vedla prof. Barbara Vanelli, která jako první na světě transplantovala kmenové buňky pacientům s Huntingtonovou chorobou a nyní vyučuje anatomii na Florentské univerzitě .

9. září 2024


Student 6. ročníku nám píše o Oxford Clinical Elective Programme

Student 6. ročníku Benjamin Špányi nám píše z Oxfordu: "Ďakujem 3.LF a UK za podporu z Fondu Internacionalizace a Fondu Mobility, ktorá mi umožnila zúčastniť sa výberového Oxford Clinical Elective Programme, organizovanom University of Oxford vo Veľkej Británii. Strávil som 2 mesiace na kardiologickej klinike v Oxford Heart Centre v John Radcliffe Hospital.

9. září 2024


Klinika popáleninové medicíny získala akreditaci od EBA

V roce 2015 vyhlásila EBA verifikační program, jehož cílem je vybudovat napříč Evropou síť popáleninových center, která poskytují vysoce kvalifikovanou péči o popálené pacienty od úrazu až po rehabilitaci. V současnosti jich je v Evropě verifikováno třiatřicet.

27. srpna 2024


Blahopřejeme všem čerstvým absolventům 3. LF UK

Ve čtvrtek 18.7. se v Karolinu při pěti promocích studentů magisterského studia 3.LF UK zrodilo více než 200 našich nových kolegů. Pravda, pětinu z nich doprovázeli jejich příbuzní přímo za hranice našich všedních dní, ale se čtyřmi pětinami se můžeme někdy v budoucnu setkat v jejich ordinacích napříč republikou. Na diplom doktora všeobecného lékařství byli ale patřičně hrdi všichni.

6. srpna 2024


Děkan 3. LF UK prof. Petr Widimský hostem pořadu Vizita

Promluvil o tom, jak v Česku zavedl léčbu infarktu pomocí angioplastiky, jaká preventivní opatření považuje u chorob srdce za racionální, v čem pomohou v kardiologické ambulanci chytré hodinky a jaké jsou nové přístupy u invazivních metod léčby cévní mozkové příhody. Divákům se ale také svěřil, kdy jemu byla provedena angioplastika a z jakého důvodu se stal abstinentem.

30. července 2024


Dodatečné výběrové řízení na studijní pobyty Erasmus LS 2024/25

Dovolujeme si Vás informovat o vypsání dodatečného výběrového řízení na studijní pobyty realizované v letním semestru 2024/2025. Seznam neobsazených smluvních míst a další instrukce obdržíte v kanceláři Erasmus.

29. července 2024




Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor