Studentská vědecká konference 3. LF UK 2024



16. ročník nového formátu Studentské vědecké konference se bude konat na půdě 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy už 21.5.2024 a jako každý rok nabídne kvalitní přednáškovou a posterovou část. Studentské práce jsou rozděleny do 4 sekcí: postgraduální, klinické, teoretické a nelékařské. Celkem bude na letošní SVK odprezentováno 61 prací, což vypovídá o vysokém zájmu o studentskou vědu na naší fakultě.


Naše pozvání přijala prof. Zuzana Moťovská, Ph.D. - držitelka nejprestižnějšího českého vědeckého ocenění Česká hlava, které se někdy přezdívá česká Nobelova cena, jež získala jako první žena v historii. Zveme Vás na její přednášku “Co bych Vám chtěla předat? Inspiraci”. A věříme, že si inspiraci odnesete.


Každý rok zveme čerstvě jmenovaného docenta, nebo profesora naší fakulty, aby byl naším druhým přednášejícím. Vyzvané přednášky se pro letošní ročník zhostí prof. Robert Rusina, Ph.D., přednosta na Neurologické klinice 3. LF UK a FTN. Pan profesor bude mít přednášku s názvem “Řeč a její poruchy“.


Novinkou v programu pro letošní ročník je workshop na téma „Jak dělat vědu?“, který bude probíhat v Jelínkově posluchárně. Je rozdělen na 3 části – pro pregraduální studenty je připravena část „Start with science now!“ v českém i anglickém jazyce, pro zájemce o postgraduální studium je část „It is never too late.“ v anglickém jazyce. Workshopem Vás provedou MUDr. Tomáš Sychra a MUDr. David Lauer, kteří jsou postgraduálními studenty na naší fakultě. Naše pozvání přijali také MUDr. Karel Kieslich z University College London a MUDr. Vasil Kostin z Harvardu a Oxfordu, kteří promluví o svých zahraničních zkušenostech. Pokud Vás zajímá studentská věda a chcete se dozvědět o tom, jak začít a na co se připravit, tak se právě na našem workshopu dozvíte vše důležité.


SVK nabídne i doprovodný program v podobě chirurgického šití a laparoskopického simulátoru. Konferenci zakončíme jako již tradičně ve Vinohradském pivovaru na slavnostním vyhlášení vítězů.


Pro všechny informace navštivte rovněž stránky stránky www.svk.trimed.cz a náš Instagram.



Medailonky hostů konference


Medailon: Tomáš Sychra


Medailon:Vasil Kostin

Medailon: David Lauer


Medailon: Robert Rusina


Medailon: Zuzana Moťovská


Medailon: Zuzana Moťovská


Program konference


Program Burianova posluchárna


Detailní program Burianovy posluchárny



Program Syllabova posluchárna


Detailní program Syllabovy posluchárny




Registrace abstrakt

Elektronický systém pro vkládání abstrakt probíhal na adrese https://svk.lf3.cuni.cz/abstrakt.


Aby bylo možno provést rozdělení příspěvků do jednotlivých sekcí, nebudou přijímány příspěvky po termínu (deadline) pro odevzdání abstrakt, který je stanoven na 31.3.2024.


Kdo do tohoto termínu neodevzdal abstrakt, nebude mu umožněna účast na SVK 2024 a nezíská tudíž zápočet za zapsanou SVA! Pro více informací sledujte stránky svk.lf3.cuni.cz, kde najdete bližší instrukce k tvorbě abstraktu a aktuální informace o konferenci.

 

 

 








Poslední změna: 14. květen 2024 12:17 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor