Archiv nabídek volných míst pro studenty doktorského studia

5. února 2021


Název tématu:

Neuromodulační facilitace motorického učení u pacientů se subakutním nebo chronickým funkčním deficitem po cévní mozkové příhodě

Školitel:

prof. MUDr. Marcela Grünerová Lippertová, Ph.D.

Ústav/klinika:

Klinika rehabilitačního lékařství

Kontakty:

tel. +420 2 67162480

Anotace:

Neurostimulační metody jsou schopny měnit excitačně-inhibiční rovnováhu na lokální (v okolí postižené tkáně) i globální (interhemisferálně) úrovni (tDCS) resp. dokáží měnit lokální hemoperfuzi (rTMS), což je podkladem jejich terapeutického efektu v neurorehabilitaci. Předchozí práce (za všechny shrnutí od Kang, 2015) potvrdily efekt kombinace např. tDCS spolu s následujícím motorickým učením (specifickým rehabilitačním programem), a to právě u subakutní a chronické fáze CMP (post-stroke). V rámci plánovaného rozvoje neurostimulačních metod (transkraniální stimulace stejnosměrným proudem resp. magnetickým polem) bude na Klinice rehabilitačního lékařství FKNV probíhat studie zaměřená na využití neurostimulace k posílení motorického učení u pacientů s funkčním deficitem hybnosti končetin, který má již subakutní resp. chronický průběh.

Požadavek na studenta:

Předpokládáme zájem budoucího studenta o neuromodulační techniky, výzkum v oblasti rehabilitační lékařství a ochotu aktivně pracovat na vědeckých studiích na Klinice rehabilitačního lékařství. Program je vhodný pro postgraduální studenty, z magisterských oborů všeobecného lékařství, fyzioterapie a ergoterapie.



Inzerát ke stažení

Sdílet na:  




Poslední změna: 3. únor 2022 11:05 
print
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor