Archiv nabídek volných míst pro studenty doktorského studia

29. ledna 2021


Název tématu:

Hodnocení potenciálu imunotoxicity vybraných chemických látek obsažených ve spotřebních výrobcích a možností časné diagnostiky rozvoje senzibilizace

Školitel:

MUDr. Dagmar Jírová, CSc.

Konzultant: Mgr. Markéta Dvořáková, Ph.D.

Ústav/klinika:

Státní zdravotní ústav

Centrum toxikologie a zdravotní bezpečnosti

Kontakty:

Tel: 267 082 430

Email:

Anotace:

Cílem práce bude charakterizovat regulační mechanismy senzibilizace s ohledem na imunotoxické účinky chemických látek tvořících součást spotřebních výrobků a zdravotnických prostředků. Pomocí in vitro metod s využitím buněčných linií doplněných případnými studiemi na dobrovolnících budou hodnoceny možnosti diagnostických přístupů a epidemiologická závažnost rozvoje senzibilizace. Budou využity progresivní metodologické postupy, navrženy kombinace metod a intervenční přístupy využitelné v preventivní medicíně.

Požadavek na studenta:

Pozice je vhodná pro absolventy přírodovědných i biomedicínských oborů (titul Mgr., MUDr.). Uvítáme spolehlivost, komunikativnost, kolegialitu, týmové nastavení, aktivní přístup k řešení tématu, silnou motivaci, laboratorní zručnost, schopnost rutinní diagnostické práce i zavádění nových postupů. Znalost anglického jazyka je nutná z důvodu dlouhodobé mezinárodní spolupráce, publikací v mezinárodních periodikách a případného vycestování v rámci řešení cílů projektu.



Inzerát ke stažení

Sdílet na:  




Poslední změna: 3. únor 2022 11:05 
print
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor