• Významné události fakulty

Významné události fakulty

10. května 2021

Lucie Škardová - laureátka ceny prof. K. Weignera

Lucie ŠkardováLucie Škardová studovala na 3. LF UK bakalářský obor Všeobecná sestra a na něj navázala magisterským oborem Intenzivní péče. Rektor UK jí 7.4. udělil Cenu prof. MUDr. Karla Weignera pro nejlepší absolventy lékařských oborů.


Ve druhém ročníku jí PhDr. Marie Zvoníčková představila PhDr. Marii Rozsypalovou, která významně zasáhla do vývoje českého ošetřovatelství. Svou bakalářskou práci psala právě o životě této pedagožky. Sama říká: „To, že mi dr. Rozsypalová vstoupila do života, bylo pro mě velmi obohacující“. Po obhájení bakalářské práce a za podpory PhDr. Hany Svobodové vyšla práce jako biografie v nakladatelství Grada Publishing.


Obálka publikace Marie RozsypalováOd začátku covidové pandemie pomáhala. Nejprve na jaře jako ošetřovatelka v Thomayerově nemocnici a od října již při studiu magisterského oboru ve FNKV na COVID RES S1 jako všeobecná sestra. To jí přineslo řadu zkušeností, jak těch dobrých, tak i těch méně veselých.


A jak vidí svou budoucnost? „Chtěla bych se kromě práce v nemocnici podílet také na vzdělávání všeobecných sester. Ale uvidíme, co život přinese…“







Sdílet na:  
Kontakty

3. lékařská fakulta

Univerzita Karlova

Ruská 87, 100 00 Praha 10


tel.: +420 267 102 111

IČO: 00216208, DIČ: CZ00216208


Další kontakty a bankovní spojení



Jak k nám


Váš názor