IX. studentská konference Výživa, potraviny a zdraví 2017
Podobně jako v uplynulých letech se i letos bude na fakultě konat studentská konference na téma Výživa, potraviny a zdraví. Konference bude probíhat v Konferenčním sále Radany Königové 3. lékařské fakulty. Konference je určena k prezentaci témat bakalářských, diplomových a doktorských prací studentů fakult lékařských, zdravotně-sociálních, přírodovědeckých, potravinářských a zemědělských, se zaměřením na problematiku výživy, potravin a zdraví.
Praha 5. prosince 2017
Konferenční sál Radany Königové 3. LF UK
Organizační pokyny
Konference je určena k prezentaci témat bakalářských, diplomových a doktorských prací studentů fakult lékařských, zdravotně-sociálních, přírodovědeckých, potravinářských a zemědělských, se zaměřením na problematiku výživy, potravin a zdraví.
Délka jednoho sdělení je 15 min.
Přihlášky s uvedením autorů, názvu přednášky, vysoké školy a fakulty, studijního oboru, typu práce (bakalářská, magisterská, doktorská) a jména školitele zašlou zájemci na adresu:
3. lékařská fakulta UK
Ústav hygieny
Ruská 87
100 00 Praha 10
e-mail:
Termín zaslání přihlášek k aktivní účasti je 23. 11. 2017.
Na základě zaslaných přihlášek bude sestaven program konference. Organizátoři konference si vyhrazují právo přihlášku odmítnout bez udání důvodu.
Začátek konference je v 9.00 hod.
Studenti, kteří na konferenci vystoupí s přednáškou, obdrží potvrzení o účasti na studentské vědecké konferenci, publikaci Výživa a potraviny pro zdraví a volný vstup na vybrané odborné akce, pořádané Společností pro výživu v roce 2018.
Vstup na konferenci je volný.
Odborní garanti konference
Doc. MUDr. Pavel Dlouhý, Ph.D. – Ústav hygieny 3. LF UK
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. – Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT
Program
9.00 – 9.15 Zahájení
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., místopředsedkyně Společnosti pro výživu
doc. MUDr. Pavel Dlouhý, Ph.D., přednosta Ústavu hygieny
9.15 – 11.15 I. blok
Štěpán M.: Vliv pohybové aktivity a omega3 suplementace na metabolické zdraví a charakteristiky tukové tkáně u seniorů (3. LF UK)
Rejl D.: Účinky cyklické ketogenní diety v kombinaci s fyzickou aktivitou na redukci hmotnosti (3. LF UK)
Pavlíček V.: Využití kapilární a čipové elektroforézy pro klinický výzkum (3. LF UK)
Bondareva V.: Redukční cvičení v problematice zdravého životního stylu (Fakulta zdravotnických studií, ZČU)
Frydrychová A.: Uplatnění různých druhů vlákniny do vypichovaných sušenek (FPBT VŠCHT)
Šedivá J.: Zvýšení nutriční hodnoty pekařských výrobků přídavky netradičních semen (FPBT VŠCHT)
11.15 – 11.30 přestávka
11.30 – 13.45 II. blok
Pavlíková N.: Účinky prodloužené expozice pesticidy na sekreci a obsah insulinu v pankreatických beta buňkách (3. LF UK)
Fialová E.: Vývoj PCR metodiky pro autentizaci masa v masných výrobcích (FPBT VŠCHT)
Akhatova D.: Autentizace ryb pomocí molekulárně-biologických přístupů (FPBT VŠCHT)
Shakhno N.: Aplikace odsolování v mlékárenském průmyslu (FPBT VŠCHT)
Klojdová I.: Vícečetné emulze typu w/o/w jako funkční složka potravin (FPBT VŠCHT)