Vybudování experimentální dietní kuchyně ****************************************************************************************** * ****************************************************************************************** Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. Registrační číslo projektu:     CZ.02.2.67/0.0/0.0/16_016/0002530 Datum zahájení projektu:   1. 7. 2017 Datum ukončení projektu:    30. 9. 2019 Rozpočet projektu: 4 057 440,00 Kč Hlavním záměrem projektu je vybudování experimentální dietní kuchyně na 3. LF UK v Praze v zázemí a učebny s cílem vytvořit moderní a plně funkční prostory vyžadované pro otevření n oboru Nutriční terapeut, v jehož výukovém plánu zaujímá významnou část praktická výuka. Hlavním cílem projektu je zajistit materiální a technickou infrastrukturu pro praktickou v nového bakalářského studijního oboru "Nutriční terapeut", a to vybudováním experimentální včetně nezbytného zázemí a učebny. Vybudování této infrastruktury je nezbytným předpokladem pro otevření tohoto nového bakalá oboru, resp. zázemí pro praktickou výuku v tomto oboru. Výuka nutričních terapeutů vyžaduj praktického vyučování zahrnující sestavení jednotlivých diet, výběr vhodných surovin, příp dle receptur pro jednotlivé diety, nácvik možností ozdravění výživy, praktický nácvik sprá hygienické praxe (včetně zpracování a používání systému HACCP) při přípravě pokrmů. Dílčí cíle projektu, které umožní vybudování experimentální kuchyně pro nový obor naplnit: • zvýšit motivaci studentů pro výběr budoucího povolání v oblasti nutriční terapie • zvýšení možnosti uplatnění studentů na trhu práce • zvýšení kompetencí studentů při výkonu povolání v oblasti nutriční terapie